Hello!
_

Étkezés

Kiemelt hangsúlyt helyezünk a vitaminokban és rostokban gazdag természetes anyagokat tartalmazó egészséges ételek fogyasztására.

Hiszen az egészséges táplálkozási szokásokat minél fiatalabb korban kell kialakítani. Egyrészt, mert erre az életkorra tehető az étkezési ritmus, ízlés kialakulása, s a táplálkozási minták rögzülése.

Másrészt mivel tudjuk, hogy a gyermekkori „túlsúly” napjaink komoly problémája. A statisztikák szerint a 18 éves kor alatti magyar fiatalok közel 20%-a túlsúlyos és az elmúlt 15 évben sajnos háromszoros növekedés figyelhető meg.

A felnőttkori cukor valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát jelentősen csökkenthetjük a sószegény, korszerű szénhidrátokkal, természetes édességekkel bővített étrenddel.

Az Egészségpajzs Kft. szállítja az ételeket. Ezért főleg szárnyas illetve halféleségeket, reform alapanyagokat – így kölest, kuszkuszt, csicseriborsót – egészséges folyadékokat, friss gyümölcsöt, zöldségleveket kínálunk, melyek igazodnak a korszerű táplálkozás elvárásaihoz. Speciális étrend – tej és liszt érzékeny, valamint diabetikus – rendelésére is van lehetőség. Az állandó minőséget a HACCP minőségbiztosítási rendszer szavatolja.

Az ÖKO foglalkozásokon megismert talajvédelmi teendőkkel összefüggésbe hozzuk a „bio”zöldségek fogyasztásának fontosságát így a mindennapos foglalkozások során közvetlen kapcsolata alakul ki a gyerekeknek a természettel, a növényekkel és az állatokkal is. Ami rendkívül hasznos, hiszen tudatosítanunk kell, hogy a jó minőségű és megfelelő mennyiségű tej illetve hús fogyasztása elengedhetetlen fehérjeforrás a fejlődéshez, növekedéshez.

Célunk az, hogy finom, ízletes ételeinkkel hozzászoktatjuk a gyerekeket az egészséges, sokoldalú táplálkozáshoz mely megalapozza a felnőttkori tudatos, kiegyensúlyozott étkezést. Ezzel nemcsak a felhőtlen gyermekkorért, hanem az későbbi egészséges felnőttkorért is sokat tehetünk.